Част от нашата работа

Основен ремонт на баня
ВиК ремонти
Електроуслуги

В строителния бранш и по-точно в ремонтните услуги, ремонтът на баня е един от най-сложните процеси за реализация. В частност този вид ремонти са свързани с редица последователни, ремонтни дейности, които имат строга специфика един от друг. При един основен ремонт на баня – новоизграждане на помещението след ново строителство или реизграждане на стара баня е много важно ВиК инсталацията да бъде проектирана и изградена правилно и професионално. Един от ключовите моменти за изграждането на нова баня е тя да се създаде от опитен и сериозен майстор, който да има експертен опит в този вид ремонти. Майстроът или майсторите, които ще реализират проекта трябва да изградят една добре функционираща ВиК система от най-разнообразни елементи – вертикални и хоризонтални шрангове, водосточни тръби, съединения, сифони, монтаж на водомери, монтаж на най-различни електроуреди – бойлери, перални машини, вентилатори и т.н. След това се извършват полагане на мазилки, замазки, направа на конструкции от влагоустойчив гипсокартон, окачени тавани, грундиране, полагане на хидроизолация, полагане и лепене на най-различни плочки и фаянс, фугиране, монтират се моноблокове, тоалетни чинии и санитария. Като последен етап следват и довършителните дейности при ремонта на банята – монтаж на санитарни уреди и мебели като мивки, смесители, душ системи, душ кабини, мебели за баня и мн. други елементи в зависимост от нуждите на клиента. Това е изключително разнообразен процес и както споменахме по-горе – майсторите, които ще извършат всичко това трябва да са вещи в този занаят.

Ние предлагаме на нашите клиенти всички изброени услуги при един комплексен ремонт на баня, независимо дали ремонтът ще е частичен или цялостен. Извършваме само висококачествени ремонти на бани, тоалетни и мокри помещения. Благодарение на натрупаният опит, които притежаваме сме изградили неизменими и професионални качества като електотехници, вик майстори и специалисти в цялостните ремонти на бани. Имаме стотици реализации на най-разнообразни проекти – от дребни ВиК и Електро ремонти до сложни и нестандартни проекти. На първо място наш приоритет е внимателното планиране на проекта и подбирането на правилните материали, като постоянно се съобразяваме с претенциите и нуждите на нашите клиенти. На второ място за нас е от изключително значение работният процес да бъде реализиран професионално и прецизно, с оглед на това – всеки етап от изграждането да бъде извършен с особена точност. Както споменахме един от най-слобните ремонти в строителството са ремонтите на баня, защото тези ремонти съдържат в себе си не малък брой най-разнообразни знания и умения, които избраните майстори трябва да притежават. Една малка част от ремонтните услуги, които предлагаме са:

Електротехници за гр. Пловдив и областта

Електруслуги гр. Пловдив

Проектиране и изграждане на Електроинсталации и Структурно окабеляване

Електроуслуги

Професионални електротехници с богат опит

Водопроводни услуги гр. Пловдив

Проектиране и изграждане на ВиК инсталации

ВиК услуги

ВиК ремонти и отстраняване на повреди

Ремонт на баня гр. Пловдив

Цялостно изграждане на нова баня

Банята играе своята уникална роля във всяко жилищно пространство. Тя трябва да е оазис на спокойствието и да осигурява една релаксираща среда, но също трябва да бъде функционално пространство, което е практично, удобно и сигурно за ползване.

Когато това не е така, се изправяте пред предизвикателството да ремонтирате и реновирате банята. В зависимост от мащаба на промените, може да се наложи основен или частичен ремонт. Ние сме специализирали в ремонти в банята и предлагаме правилните стъпки, за да бъде ремонтът на вашата баня успешен.

Нашият екип от професионални майстори е готов да превърне вашите идеи за банята в реалност. От малките корекции до основен ремонт на банята, от преходен към съвременен дизайн, ние ще превърнем настоящата ви баня в пространство, което отговаря на вашата визия и нужди.

Основен ремонт на баня

Ако става въпрос за основен ремонт на жилище, то без съмнение банята е най-трудната за ремонтиране и обновяване. На първо място стоят редица правила и стандарти, с които всеки майстор за ремонт на баня трябва да е запознат и стриктно да следва. Например в помещението пригодено за баня не е препоръчително да се полагат електрически проводници, както и е от особено значение всички повърхности да се третират с хидроизолационни материали, за да могат съседните помещения на банята да бъдат защитени от влагата. Много важно е също ВиК тръбите да бъдат облякани с влагоустойчив гипсокартон.  Изгражането на нова баня предоставя многобройни варианти и възможности за изява на разнообразни майсторски умения и талант, достъпни за технически грамотните и умеещи да се самообразоват с четене и в практиката майстори.

За пълното ремонтиране на една баня, при поверяване на добри занаятчии и майстори в ремонти на бaни, изисква поне два вида специалисти – едните по монтажа на водопроводната и канализационната инсталация, като на тях може да се повери и монтирането на различните прибори (мивки, смесители, душ системи, структури за вграждане и т.н.), и вторите – за облицовката на стените и пода с плочки (много важно е преди облицовката да се изправят стените, както и всеки сантиметър от повърхността на банята да се третира с различни видове хидроизолационни материали).

Отделно може да се наложи намесата на електротехник, че и на специалист по сглобяване на специфичните за банята мебели (като шкафчета и други видове структури). Но преди всичко това да се извърши е нужно цялостно премахване (изкъртване на старите материали и покрития).

Независимо дали имате нужда частичен ремонт или от изграждане на нова баня, Ние сме готови да отдадем времето и опита си изцяло на Вас, защото качествено направеният ремонт на баня е от изключително значение за всеки дом.

Проектиране и изграждане на надеждни електрически инсталации. Външно електроокабеляване, монтаж на външни ел. табла и дворно осветление

Професионални електротехници гр. Пловдив. Нашият екип е изграден от опитни електротехници, които имат дълъг стаж в изграждането или подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Притежаваме солиден опит в монтажа на най-различни електрически и разпределителни табла – монофазен и трифазен ток, в инсталирането на ел. ключове и ел. контакти, осветителни тела, LED осветление, многоцелеви девиаторни ключове и превключватели, външно осветление, електроокабеляване, мрежово окабеляване. Извършваме смяна на електрически кабели на всякакъв вид електроуреди и машини за промишлеността. Наши редовни клиента са както обикновени потребители за домашни електро-ремонти, така и постоянни корпоративни клиенти, където безаварийното и надеждно електроподаване е от изключителна важност.

Проектиране на електропреносна мрежа

Електротехник Пловдив. Преди всяко планиране и монтаж на електоинсталация е особено важно електротехникът / електротехниците да я проектират правилно и съобразено с нейното предназначение. като се съобразяват с изискавнията и нуждите на своят клиент. Преди всеки ремонт правим подробна консултация с всеки наш клиенти за това, къде и какви електроуреди и крайни електрически консуматори ще захранват всеки токов кръг от съответната електроинсталация, като преди всичко се съобразяваме с всяко изискване от нашите клиенти при реализирането ма инсталацията. От изключително значение е преди всеки електро-ремонт да сме наясно за абсолютно всяка потробност от дадения проект, за да може нашето изпълнение да бъде 1 към 1 – абсолютно точно, предвид уговореното. След като сме се уверили, че сме покрили всяка подробност правим цялостен проект по изграждането на електроинсталация, съответно изготвяме списък с всички електроматериали и образуваме цеонообразуване – труд и материали.

Качествен ремонт на електроинсталации

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда, такава е й ВиК инсталацията. За това е изключително важно тя да бъде изградена професионално от компетентни ел. техници с правилното електрооборудване. Електроинсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се прави ремонт на всичко останало. Ето защо и изграждането на тези инсталации се прави в най-ранният етап от всеки съвременен ремонт. В случаят говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или основен ремонт на стара сграда след изкъртване и демонтаж на старите ВиК и Ел. инсталации.

В случай, че става въпрос за къртене на търговски помещения или апартаменти ( преработка или новизграждане на ел. инсталация ) извършваме наколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта – рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика вече говорим за новоизграждане на електроинсталация, а не за преработка.

ВиК инсталацията е другият вид структороопределяща инсталация (по подобие на електроинсталацията), която се прави веднага след началните етапи от всеки ремонт като къртенето и зидариите. ВиК-то включва смяна на тръбите в банята, тоалетната, мокрото помещение и кухнята, а при къщи и монолитни сгради и в подземните помещения (ако има такива). Старите, похабени и ръждясали метални тръби се заменят с нови полипропиленови – ново поколение тръби, които не подлежат на корозия и осигуряват по-добър дебит на водата. Те са и по-дълготрайни с времето. Разположението на санитарната арматура е важен момент при проектирането на една баня. Всичко трябва така да се пресметне до най-малката подробност,  така че да е максимално удобно и комфортно за обитателите,Колко струва една нова ВИК инсталация? За една нормална баня от 3-4 м2, цената с труд и материали излиза около 5000-8000 лв. Веднъж, след като сме приключили с водопровода и канализацията се прави тест, за да се убедим, че всичко е наред с тръбите и няма течове. Накрая стените се измазват с варо-циментова мазилка, а на пода се прави циментова замазка.

ВиК иснталации и ВиК ремонтите са специфична материя

ВиК инсталациите сами по себе си са комплексна мрежа от тръбопроводи и съединения с различни предназначения и като такава направата и изсиква да бъде извършена от майстор водопроводчик със солидни знания в тази сфера, както и притежание на много практически опит и знания. ВиК инсталацията съдържа множество компоненти, за които ремонт или смяната им е нужен добър майстор, с богат опит и зпълненеи на множество ВиК ремонти, както и той трябва да е запознат със спецификите по структурата на ВиК мрежите.

За да се експлоатира една водопреносна мрежа дълги години е необходимо тя да бъде извърчена прецизно и качествено. Има редица специфични правила за направата й, които не всеки знае и умее. От нас може да получите отлично обслужване и ще бъдете сигурни, че изграждането на Вашата водопреносна мрежа е в добри ръце.

Ремонтът на баня е най-труден за изпълнение

На първо място при един ремонт на стара баня е да се демонтират всички стари санитарни уреди (мивки, смесители, бойлер и т.н) и да се отстрани старият фаянс, лепила и мазилки, така че повърхностите да се оголят до основа. Следва демонтаж на старите водопреносни тръби, съединения и шрангове и замяната им с нова ВиК инсталация. След като приключим с ВиК инсталацията можем да пристъпим и към една от най-трудните ремонтни дейности, а именно ремонтът на банята. Защо ремонтът на банята е труден ли? Ремонтът на баня е и най-скъп! Първо самото редене и лепене на плочките, както и нивелацията, наклона и фугирането на плочките изисква особена точност и сръчност, с една дума “майсторлък” и опит. Второ ако в проекта ни предвижда и монтаж на душ кабини, душ системи, вани и сложни структури за вграждане то вече говорим за доста сложен и трудоемък проект за баня. Преди да направим обличане на тръбите с влагоустойчив гипсокартон и монтираме плочките е изключително важно повърхностите в банята да бъдат изравнение със замазки, като прет това време се вгражда и сифонът. След като замазката е вече изсъхнала веднага след нея правим хидроизолационни замазки. Това е изключително важно, защото няма да позволи напластяването с плесен и мухъл на съседните на банята помещения. Следващият етап от ремонтът на банята е грундирането на стение, което ще спомогне за слепването на плочките с лепило. Прецизността на полагането и нивелирането на плочките в банята е много съществена, както и правилното фугиране с подходящ материал, за да не дадем възможност между плочките да се образува мухъл. Паралелно с лепенето на плочките монтираме и душ смесителите и структурите за вграждане, ако са за вграден монтаж. Същото се отнася за остланалите санитарни уреди като душ кабини, тоалетни чинии и т.н, т.е. в зависимост от тяхната схема за монтаж се предвижда дали ще се вграждат паралелно с лепенето на плочките или ще бъдат монтирани след това. Накрая идва ред на довършителните монтажи в банята. Той включва монтаж на микви, мебели за баня, осветление, огледала, вентилатор, бойлер, аксесоари за баня и други електроуреди за външен монтаж като пералня, сушиня, конвектор.

Етапите, които следваме при основен ремонт на баня извършваме в следната последователност