Сухо строителство гр. Пловдив

Изграждане на окачени и растерни тавани, гипсокартонови конструкции с KNAUF

Изграждане и монтаж на окачени тавани и вътрешно-декоративни конструкции от гипсокартон. Изправяне на стени с гипсокартон. Монтаж на вътрешна топлоизолация чрез гипсокартонови конструкции

Проектираме и изграждаме тавани и стени от гипсокартон с двойна или единична скара, вграждане на скрити осветления и монтаж на токоизправители, куфари и фигури. Нивелиране на помещението, направа на скара и гипсокартон, шпакловане и боядисване.

Предимства при сухото строителство с използването на гипсокартон при ремонт на Вашите помещения

Основен ремонт Пловдив. Едно от най-предпочитаните приложения на гипсокартона е в използването му за направата на окачени тавани и вътрешни конструкции, преграждане и отделяне на цели помещения, монтаж на вътрешна топлоизолация, при ремонт на баня се обличат ВиК тръбите с влагоустойчив гипсокартон. Причината е в това, че таваните и вътрешни преградни конструкции от гипсокартон имат много предимства и малко недостатъци. Окачените тавани и конструкциите от гипсокартон могат да бъдат монтирани под всякакви груби основи, метални или дървени конструкции. Минималното отстояние от основата в идеалният вариант (когато тя е перфектно нивелирана) е само 4,2см., а за максималното граници няма. В днешно време качествен монтаж на тавани и вътрешни конструкции с плоскости от гипсокартон може да бъде осъществен по над двадесет сертифицирани системи, което позволява да бъдат постигнат почти всички желани параметри.

Гипсокартона е идеален вариант за използването му в публични сгради - административни сгради, хотели, заведения

Основен ремонт на хотели и обществени сгради Пловдив. Когато искаме постигането на красиви, дизайнерски решения за интериора на публични помещения използването на гипсокартона намира широки приложения за гъвкави решения, защото гипсокартоновите конструкции позволяват най-различни форми с нестандартна геометрия. Затова и той най-често се използва при ремонт на публични и обществени сгради, където посещението на хора е изключително голямо. Това са молове, ресторанти, хотели, кина, театри и други. 

Направа на вътрешна топлоизолация чрез гипсокартон

Монтаж на вътрешна топлоизолация Пловдив. В строителните ремонти винаги е съществувал въпроса – кой вид топлоизолация (вътрешна или външна) е по-добрия вариант за изпълнение. И двата варианта имат своите добри и отрицателни качества. Да речем, че външната фасада на сградата е в някакъв определен стил и е забранено да се нарушава нейният външен вид се пристъпва към направа на вътрешна топлоизолация. Това е единственият вариант, който ни остава ако искаме да постигнем термо и шумоизолация в съответната сграда. Що се отнася до ефекта, който се търси – външната топлоизолация е по-добрият вариант, но и по-скъпият вариант. Главният недостатък на вътрешната топлоизолация е, че се губят ценни кв.м площ от помещенията. Вътрешната топлоизолация се прави с гипсокартон или фазер, а в не малко случаи и с лепене на топлоизолиращи плоскости като фибрам например. Длъжни сме да отбележим, че вътрешна изолация с фибрам не е по-добро решение, което пък от друга страна излиза по-евтино. В най-честите случаи вътрешната изолация се изгражда, чрез направата на метални или дървено конструкции, върху които се монтират гипсокартоновите плоскости. Има най-различни гипсокартонови плоскости в зависомост от преднасначението им като – влагоустойчив гипсокартон, огнеопорен гиспокартон и др., но за направата на вътрешна топлоизолация ще се спрем за момента на обикновения гипсокартон, който е най-евтин и най-комерсиален за използване. Най-често при изграждането на вътрешна топлоизолация се използват и термоизолиращи материали като каменна минерална вата или стъклена минерална вата. Варианта с каменна вата излиза по-скъпо, но качеството е по-добро, отколкото със стъклена вата. Реализациата за направа на вътрешната топлоизолация се извършва доста по-бързо, отколкото при външния вариант, тъй като не сме зависими и от външните метереологични усливия, а и ако се монтира скеле то времето за реализация на въшната топлоизолация се увеличава.

Използване на гипсокартон при ремонт на баня

Основен ремонт на баня Пловдив. Гипсокартона има най-различни разновидности, според приложението му. В ремонтите на баня или помещения с висок процент на влага се използва варианта – влагоустойчив гипсокартон. Приложението му е в случаите, когато трябва да се облекат тръбите в банята, както в монтажа на електрически душ системи за вгаждане, което вграждане изисква скрит монтаж зад гипсокартонова конструкция.

Допълнителни, положителни ефекти и предимства от направата на качествени тавани и конструкции от гипсокартонови обшивки:

Наши проекти с изработка на вътрешна топлоизолация чрез конструкции от гипсокартон - окачени тавани, растерни тавани: